اميرة
عدد المساهمات : 40 نقاط : 101 تاريخ التسجيل : 30/09/2010
| موضوع: اطباق رائسية الجمعة نوفمبر 05, 2010 3:47 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم
انا جايبلكم النهاردة اكله انما ايه اممممممممممم طعمها جميل اوي وهي مدفونة الرز بالبصل والفراخ هتقولوا ليه اسمها مدفونة هقولك عشان بنحط الفراخ فيها ذكاء ايه رايكم نيجي بقي للمكونات
كيلو رز او كيلو الا ربع
فرخة ونضفيها كويس وقطعيها اربع قطع
6 بصلات كبار
ملح وفلفل اسود وبهارات (حسب الرغبة)
معلق سمنة
الطريقة : اول حاجة نسلق الفرخة نص سلقة ونكون مقطعين الفراخ اربع قطع نبشر البصل نجيب حلة ونحط فيها معلقة السمنة ونحط قيمة بصلة واحدة في السمنة ونقلب البصلة لغاية ما يبقي لونها دهبي وبعدين نجيب الكبدة والانصة بتاعة الفرخة ونقطعها عليها قطع صغيرة ونشوحها لمدة دقيقة وبعد كده ننزلها من علي النار
وطبعا نكون غاسلين الرز قبلها بربع ساعة وناخد الرز ونحطه علي البصل المتشوح ونحط عليه بقية البصل المبشور وكمان تجيبي الفراخ وتحطيه علي الرز وتجيبي كوبايتين شوربة من بتاعة الفراخ ونحطهم علي الخلطة وتضيفي الملح حسب ما انتي عايزة بس خدي بالك ان الشربة هتبقي فيها ملح وتحطي الفلفل والبهارات وحطية علي النار لحد ما الرز يشرب المية كلها وتوطي عليه النار خالص وتسيبية 5 دقايق وبعدين اطفي عليه وكلي بقي وادعيلي بس اوعي تدعي عليه | |
|